Sørg for at få tjekket hjemmet efter for radon

Sørg for at få tjekket hjemmet efter for radon

Det er ikke til at forestille sig, men mens du sidder derhjemme og hygger dig med familien, spiser en god middag, snakker med børnene og din bedre halvdel, skal til at se film og generelt har din dagligdag derhjemme, så kan du potentielt være udsat for fare.

Du skal ikke styrte hen til TV’et og tænde for at se, om der er krig på vej til din adresse, for sådan ligger landet ikke i skrivende stund.

Der er heller ikke tale om et kemisk angreb eller terrorangreb, der er blevet sendt til Danmark, selvom vi er et udsat mål for rabiate religioner.

Men faktisk har det lidt med kemi at gøre, når vi nu taler om det, for det er faktisk nede i undergrunden at faren lurer.

Vi taler ikke om en videreudvikling af en bakterie a la den Spanske syge, som er ved at mutere og bliver til en dræbervirus.

Faktisk foregår det lige nu, det siver op fra undergrunden og direkte ind i dit hus. 

Vi kan selvfølgelig ikke vide det med sikkerhed, for det kræver en test for at finde ud af dette, og det er forskelligt rent geografisk, hvor der kan være forandringer fra selv de mindste meterforskelle.

Og det er ikke et angreb, det er faktisk ganske naturligt. Det hedder radon og er en naturgas, der forekommer af sig selv, hvor den dannes i undergrunden og siver op.

Nu skal naturen have lov til at passe sig selv, men radon er radioaktivt og giftigt for mennesker, hvor det kan udvikle sig til kræftformer, hvor det specielt sætter sig i lungerne.

Vi mennesker er jo også en del af naturen, og vi ønsker ikke at blive syge, men radon kan ikke ses, og det lugter heller ikke, så det er svært at vide, om ens hjem er ramt af radon.

Heldigvis kan man få testet det efter her: radonhuset.dk