advertorial

Hvis du har noget gammelt tøj, som du ikke går med mere, af den ene eller anden grund, så kan du sagtens give det nyt liv. Der er forskellige måder, hvorpå du kan få dit gamle tøj i brug igen. Hvis du gerne vil have lidt inspiration til, hvad du kan gøre ved dit tøj, så giver vi dig tre gode råd herunder.

Hvis det lyder som noget for dig, så følg med. 

skrædder

Sy det om

Hvis dit tøj ikke passer til din stil mere, så kan du få det til at gøre det. Du kan nemlig sagtens sy dit gamle tøj om, så det kan få en anden funktion. Du kan for eksempel klippe ærmerne af en langærmet bluse, så det bliver til en top. Du kan også tage en kjole og dele den op, så du får et sæt med en top og en nederdel. Mulighederne er mange, så det er bare med at komme i gang. 

Lap hullerne

Hvis der er huller eller andre små skader i dit tøj, så kan du lappe dem, eller sy dem sammen igen. Det kan dog være svært at gøre pænt, hvis hullet er i midten af stoffet i stedet for ude ved syningerne. Hvis du ikke føler dig så tryg ved at sy dit eget tøj sammen, så kan du gå en til skrædder, som kan hjælpe dig. En skrædder kan både sy helt nyt tøj, men de kan også reparere dit ødelagte tøj

Farv dit tøj

Hvis du for eksempel har noget hvidt tøj, eller noget tøj i en anden farve, som du er træt af, så kan du sagtens farve dit tøj i en anden farve. Der findes tøjfarve, som egner sig til at farve tøj. Det kræver bare, at du fylde en balje med vand, og hælder farven i. Derefter dypper du dit tøj ned i, og så i vaskemaskinen bagefter.