Man skal nu om dage ikke lave betonknusning, som man gjorde i gamle dage

Selvom sådan noget som beton er en ret så ny opfindelse i menneskets historie, så har der eksisteret afarter af det længe, og man har fundet ud af, hvordan man kan lave bedre og mere sikkert beton.

Og så kan man knuse og nedbryde det på mere forsvarlige måder: https://www.heagermaskinstation.dk/nedbrydning.aspx 

Den slags havde man ikke i gamle dage, men i betontidens begyndelse havde man heller ikke fokus på arbejdsforhold på samme måde, som vi har i dag.

Desuden forsøgte man at gøre det så billigt, som det var muligt, da der ikke var chancer for at have udstyret, støtten, sponsoratet med videre til at gøre det hurtigt og effektivt.

Men stadig forsøgte man at gøre det hurtigt, men det skulle stadig gøres billigt – og det kunne ramme den menige medarbejder.

Hårdt arbejde at knuse beton

Du har måske set fængselsfilm, hvor man har fangerne i stribede dragter, der med økser og jakker og kæder mellems sig skal knuse sten.

Sådan har man også gjort det med beton, specielt hvis det vitterligt ikke kunne bruges igen, og man skulle gøre det mindre til at bortskaffe.

Sådan noget arbejde har man formentlig set i fange- og straffelejre.

Selv daglejere havde man også til at tage sig sådan noget, hvor de skulle lave mindre skarver til brug på vejene, og deres arbejde har nok været sat i forlængelse af at knuse beton nu om dage.

Men dengang, da det var manuelt arbejde, har det virkelig slidt på kroppene på det arbejdende folk, og man havde ikke lige så gode arbejdsbetingelser dengang, som man har nu, så der kan man tale om at blive nedslidt.

Men man skulle jo forsøge familien, og en anden kunne komme og overtage ens arbejde med at knuse beton.

Heldigvis er vi kommet videre til at gøre det mere effektivt med maskiner, så man dårligt behøver have almindeligt folk til at gøre det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *