Kunne du som elektriker finde på at ansætte en handicappet?

Kunne du som elektriker finde på at ansætte en handicappet?

Umiddelbart kan det lyde så nedsættende, som vi indleder det med i artiklen her øverst, men vi mener det faktisk i den bedste henseende.

Nu skal vi ikke til at inddele folk efter, hvor handicappede de er, om det har ramt kroppen, det mentale, eller der bare er tale om noget nedsat funktionsevne, men man stadig ikke har krav på at komme på førtidspension eller invalidepension.

Men lad os antage, at der er tale om en person, der er mere “klassisk” handicappet, hvor der er tale om, at intelligensen er langt under det gennemsnitlige, eller at ens krop ikke vil gøre, som man gerne vil have den til, fordi signalerne fra hoved til krop ikke fungerer så godt.

Kan det så være godt at ansætte sådan en person i ens el-firma?

Det er svært at sige, når man ikke har en konkret sag, for det er da klart, at hvis vedkommende selv kan give udtryk for, at personen vil bidrage til samfundet og selv mener, at man magter dette, og kommunen samt lægestaben bedømmer, at dette er muligt, så skal man da ikke stå til hinder for dette.

Giver personen så udtryk for, at man ønsker at være elektriker, så er det da værd at se nærmere på dette, men det kan jo komme an på en bestemt prøveperiode, hvorfor man er nødt til at sætte ressourcer og tid af til dette – vil kommunen bidrage til dette, så er det da også kun ønskværdigt.

For personen er jo ikke som alle andre; selvfølgelig er to mennesker ikke ens, men dette er jo virkelig et særtilfælde, men kan man være med til at give denne person en succesoplevelse, så vil det da gøre en gad som chef.

Desuden er det jo en positiv historie, som man kan dele med medierne, hvilket giver en gratis omtale.