Indret dit eget fitnessrum i boligen

Har du svært ved at komme af sted i fitness center flere gange om ugen? Så kan du indrette et fitnessrum i dit eget hjem.

Vælg redskaber og maskiner til dit fitnessrum

Det er de færreste som kan afsætte store arealer af boligen til et fitnessrum. Hører du til dem som måske har et enkelt kælderrum eller et fraflyttet børneværelse at gøre godt med bør du vælge udstyr og maskiner med omhu.

Du får helt sikkert ikke plads til mere end én, måske to, maskiner i dit nye fitness rum, så her bør du vælge en maskine som kommer hele kroppen godt igennem og kan bruges til opvarmning såvel som til kredsløbs træning. Her er en romaskine eller en crosstrainer oplagte valg – men du kan også med stor fordel anskaffe en motionscykel. Især hvis du ikke kommer så meget ud på landevejene i løbet af de kolde vinter måneder.

Håndvægte, kettle bells og elastikker – uundværlige i dit fitnessrum

Der ud over er det en god idé med en vis mængde frie vægte. Kettle bells og dumb bells – også kaldet håndvægte – kan bruges til utroligt mange ting.

Måske tror du at håndvægte udelukkende anvendes til træning af musklerne i overarmen – men her tager du fejl. Der er en sand mangfoldighed af anvendelsesmuligheder for håndvægte i forbindelse med balance, koordinations og smidigheds træning. Du kan finde et utal af instruktionsvideoer for træning med håndvægte på nettet – og med en tilhørende trænings bænk er du rigtig godt kørende.

Blandt de seneste trænings tendenser er workout med elastikker. Elastikker giver modtand og støtte til træning af muskler og styrkelse af strukturerne i kroppens forskellige led. Køb et sæt elastikker i forskellig tykkelse og find videoer på nettet som viser dig hvorledes du bedst træner med elastikker.

Læs https://husblog.dk/alt-hvad-dit-nye-fitnessrum-behoever/ for mere inspiration til dit fitnessrum.