Når et trægulv bliver ældre, vil det typisk begynde at udvise tegn på slid. Dette gælder især for de trægulve, som er behandlet med det, der betegnes som ikke forseglende gulvbehandlinger, for eksempel lud, sæbe eller olie.

Sæbebehandlede gulve har gennem de seneste årtier været populære på grund af deres smukke, hvidlige skær. Det lækre udseende og den silkematte, ensartede overflade opstår, når gulvet efter en gulvafslibning behandles med en særlig, fed sæbe. Når sæben arbejds ned i træværkets overflade, vil den her lægge sig som en beskyttende hinde, som forhindrer væsker i at trænge ned i træet, og støv eller skidt i at aflejre sig i træværkets porøse fibre.

Et sæbebehandlet gulv skal vedligeholdes ganske omhyggeligt. Hver eneste uge skal det vaskes grundig med en særlig sæbe, som – når den skrubbes ned i trægulvet – forstærker og vedligeholder sæbe hinden. Forsømmes dette igennem en længere periode, vil hinden forsvinde, og så er det, at gulvet bliver grimt og slidt.

Når først gulvet har nået et stadier, hvor overfladen er grå og trist, og du ikke længere kan tørre spildte væsker op fra gulvets overflade, er det for sent at prøve at genskabe hinden og dermed redde gulvet ved almindelig gulvvask. Så skal der en grundig gulvafslibning og en efterfølgende behandling til.

Få foretaget en professionel gulvafslibning – for det smukkeste resultat

Hvis du vil være helt sikker på det optimale resultat af din gulvafslibning, bør du alliere dig med en gulvmand, som har den nødvendige erfaring og den rette ekspertise. En dygtig og kompetent håndværker med speciale inden for behandling af trægulve vil have de stærkeste forudsætninger for at opnå et smukt og ensartet resultat, og samtidig give dig den bedste rådgivning omkring efterbehandling og vedligeholdelse. Du kan læse mere, finde din dygtige gulvmand og få et godt tilbud på gulvafslibning på dette gulvkanonen blogindlæg.