Overvejer du at skifte dit gamle og slidt trægulv ud, så tænk dig om en ekstra gang. Med en gulvafslibning fra Gulvkanonen kan du få et gulv, der er så godt som nyt, men til en brøkdel af prisen for et nyt – og så er det samtidig en god ting at gøre for vores allesammens jordklode.

Vi lever i en brug og smide væk-kultur, hvor der ikke er langt fra tanke til handling, når vi skal skifte ud og ordne i vores bolig, men det er ikke altid den bedste løsning. For det første kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du aldrig reparere og sætter i stand, og for det andet er det hårdt for jordens ressourcer, når vi bruger løs uden at tænke os om.

Har du et slidt trægulv, er der gode chancer for, at du kan føre det up to date med en gulvafslibning. Når først det øverste lag er slebet væk, står brædderne helt rå, og det er kun din fantasi, der sætter grænser for, hvordan det skal se ud efterfølgende.

Maling eller traditionel behandling?

Som udgangspunkt er der to forskellige måder at behandle dit gulv på, når det er blevet slebet – overordnet set i hvert fald. Du kan enten vælge at male det, hvilket har været en meget populær løsning gennem de seneste år, eller du kan give det en traditionel behandling i form af lak, olie eller sæbe.

Om du vælger det ene eller det andet, er helt op til dig og din stil, men du kan med fordel overveje, hvilke krav du har til rengøringsvenlighed, vedligeholdelse og udseende, inden du sætter dig fast på hverken det ene eller det andet. Er du i tvivl, så søg inspiration på nettet eller henvend dig hos din lokale gulvmand, så du kan få et råd eller to med på vejen.