Derfor skal dit spisebord være i træ

Derfor skal dit spisebord være i træ

Der er findes ikke det hjem, hvor et plankebord ikke passer ind. Møbler af træ giver en varme, rigdom, komfort og finesse, som ikke ses i andre materialer. Træ kan omdanne stemningen i et værelse eller et helt hus, hvilket skaber en hjemlig, indbydende og en virkelig ‘organisk’ fornemmelse. Det er heller ikke en stil – dette materiale er blevet brugt til møbel konstruktion i mange generationer, og har derfor en tidløs kvalitet, der ikke kan sammenlignes.

Alle grundene til, at brug af træ er det bedste valg til dit nye bord ville blive en lang og uoverskuelig liste, men her er nogle af de vigtigste grunde til at du bør vælge et træbord, frem for andet.

Styrke og holdbarhed

Træ er naturligvis et holdbart og robust materiale og er det perfekte valg for alle, der leder efter lang levetid fra deres møbler. Uanset om du vælger hårdttræ eller blødt træ. Har træet en medfødt stabilitet og pålidelighed. Holdbarheden sikrer, at træmøbler har en fremragende værdi for pengene – og hvis du nogensinde ønsker at sælge dit plankebord videre, kan det opretholde værdien gennem årene, såfremt du har passet godt på det.

Holdbarhed sikrer også nem vedligeholdelse. Voksning, polering og oliering behøver kun udføres lejlighedsvis og er ikke en specielt krævende proces.

Se og føl

Som nævnt kan træ tilføje en vis værdighed og charme til ethvert rum, hvad enten det er lysere træ eller mørkere nuancer. Og når det er udformet af en dygtig håndværker, er der et ubegrænset potentiale for designet. Plankeborde kan ligeledes skabe en fornemmelse af den naturlige verden indendørs. Hvis du bor i en boligblok i en by, kan bordet skabe en følelse af natur i dit hjem. Træ er den perfekte måde at opnå dette på, gennem både det brede farvespektrum og de fascinerende mønstre af korn og fibre. Træ kan også straks bringe varme til ellers sterile omgivelser.

Lad dig inspirere her på siden Hipstory.dk